Gezonde Schoolkantine

Het Hoeksch Lyceum staat een gezonde levenshouding voor.

Naast een rookvrije en vanzelfsprekend alcoholvrije school met veel sport en beweging propageren wij ook de gezonde schoolkantine.gezonde schoolkantine sept 2015 (9)

Wij voldoen op school aan de volgende basisregels:

Basisregel 1: De kantine biedt in elke productgroep minstens één betere keuze aan.
Binnen de verschillende productgroepen (zoals fruit, brood, zuivel) kunnen leerlingen keuzes maken. In alle productgroepen biedt de kantine minstens één betere keuze aan. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod én voor het aanbod in de automaten.

Basisregel 2: Op de opvallende plaatsen liggen betere keuzes. De kantine voldoet aan de eerste drie uitstralingspunten:

• Op de opvallende plaatsen bij het uitgestalde aanbod, liggen alleen betere keuzes. Gezonde producten liggen vooraan.

• Op de opvallende plaatsen in de automaten staan alleen betere keuzes. Ten minste de bovenste helft bestaat uit betere keuzes.

•Bij de kassa staan daar alleen betere keuzes zoals fruit.

Basisregel 3: De kantine stimuleert water drinken. In een gezonde schoolkantine is water altijd beschikbaar, zowel bij het uitgestalde aanbod als in de automaten. Er staan kannen met water op de balie en er is een watertappunt.

gezonde schoolkantine sept 2015 (4)     gezonde schoolkantine sept 2015 (5)

Laatste wijziging op 22 september 2016