Examentraining

Het examenjaar is een zeer intensieve periode. Het heeft een grote impact op de scholier.
Het Hoeksch Lyceum biedt de leerling de mogelijkheid om zich optimaal voor te bereiden op de examens. Naast de begeleiding vanuit school is er voor de examenleerlingen ook de mogelijkheid om trainingen te volgen via externe instellingen die examentrainingen aanbieden, als extra service.

Zij bieden betrouwbare en intensieve examentrainingen aan en werken  samen met Noordhoff Uitgevers, TU Delft, Vrije Universiteit van Amsterdam en Fontys Lerarenopleiding.

De training richt zich op het bieden van structuur, overzicht, het leren omgaan met examenvraagstukken en het vergroten van zelfvertrouwen. Door een beperkt aantal scholieren per begeleider en een eigen didactisch concept is de begeleiding zeer persoonlijk. Tijdens een examentraining wordt de examenstof van één vak overzichtelijk behandeld. Geleerd wordt examenvraagstukken stapsgewijs uit te werken.

Begeleiding

Tijdens de examentraining wordt de leerling begeleid door ervaren begeleiders. Dit zijn speciaal getrainde universitaire studenten, die ervaring hebben in het geven van examentrainingen. De ervaring van de begeleiders in combinatie met hun specialisme zal de examenleerling gaan stimuleren de training optimaal te benutten.

Programma

Een training gaat alleen door als er voldoende belangstelling is. Alle examenleerlingen en hun ouders hebben inmiddels een brief met informatie ontvangen.

Aan het eind van de training zijn alle examenonderdelen behandeld en hebben de leerlingen al hun vragen kunnen stellen. 

Het Hoeksch Lyceum neemt een gedeelte van de kosten van de examentraining voor haar rekening.  De kosten van de trainingen voor de leerling  blijven hierdoor laag.

 

Laatste wijziging op 6 maart 2016