Fotoseries diplomauitreikingen mavo

Tijdens de diploma-uitreikingen van de mavo-afdeling zijn er door docenten van het Hoeksch Lyceum mooie fotoseries gemaakt van de leerlingen.

Op verzoek van ouders en leerlingen hebben we deze gepubliceerd zodat iedereen in de gelegenheid is zijn/haar foto’s te downloaden.

Laatste wijziging op in Nieuws, Op stap Schooljaar 2016-2017

Fijne vakantie!

Het team van het Hoeksch Lyceum wenst iedereen een fijne vakantie!

In geval van calamiteiten kunt u contact opnemen met het bestuurskantoor van Stichting OVO (tel. 078-6295999).

Op maandag 21 augustus beginnen de nieuwe brugklassers met een introductiedag. De leerlingen van de andere leerjaren hebben dan geen les.

Dinsdag 22 augustus starten we volgens het rooster met de lessen voor alle leerlingen uit de 2e t/m 6e klassen.

Huiswerkbegeleiding op school door Studievaart

Met ingang van het nieuwe schooljaar gaat het Hoeksch Lyceum samenwerken met Studievaart. Studievaart heeft een goede naam op het gebied van huiswerkbegeleiding.

Studievaart zal een huiswerkklas aanbieden op onze school. Daarnaast verzorgt Studievaart cursussen Leren Leren voor ouders.

In onderstaande folders leest u hier meer over.

Huiswerkklas Studievaart

Leren Leren Studievaart

Soms is het (tijdelijk) nodig om even extra uitleg en intensieve begeleiding te krijgen voor een bepaald vak. Voor deze leerlingen bestaat dan de mogelijkheid om bijles te volgen. Deze bijlessen, gecoördineerd door een medewerker van school, worden gegeven door bovenbouw leerlingen en oud-leerlingen.
De kosten hiervoor bedragen € 5,00 euro  per les.
De bijlessen worden gegeven op school en voor zover mogelijk zo ingeroosterd dat dit aansluit op het rooster van de leerling.
Meer informatie over bijlessen vindt u hier.

Cambridgeleerlingen naar Harry Potter expositie

Leerlingen uit de Cambridgeklassen zijn op excursie geweest naar de Harry Potter expositie in Utrecht.

Harry Potter: The Exhibition is een 1400m2 ervaringsgerichte tentoonstelling, waar bezoekers zodra ze binnenkomen worden ondergedompeld in de wereld van Harry Potter.
Sensationele decors gerealiseerd op basis van de echte Harry Potter filmsets. Leerlingen waren getuige van het vakmanschap dat schuilt achter de duizenden authentieke rekwisieten, kostuums en magische wezens die gebruikt werden in de iconische filmreeks.
Na een gepaste verwelkoming  startten de bezoekers hun reis langs verschillende favoriete scénes uit de Harry Potter films. De tentoonstelling bevat decors van de meest populaire locaties uit de films, zoals de leerlingenkamer en de slaapzaal van de Griffoendor toren, klaslokalen zoals Toverdranken en Kruidenkunde en het Verboden Bos.
Naast de prachtige decors en displays waren er ook diverse interactieve elementen.
In het klaslokaal Kruidenkunde konden de aspirant tovenaars hun eigen Mandragora trekken en in Hagrids hut konden ze plaats nemen in zijn gigantische stoel.

Een selectie van de gemaakte foto’s: (veel meer foto’s zijn te vinden op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/Hoeksch/

Magister niet bereikbaar in de vakantie

In de zomervakantie kunnen ouders/leerlingen niet inloggen in Magister. Na de nieuwe inrichting en vóór de eerste schooldag kunnen ouders en leerlingen weer inloggen.

5-vwo’ers maken bewuste keuze in duurzaamheid

Leerlingen uit 5-vwo hebben het lesproject over duurzaamheid afgesloten met presentaties voor genodigden en opdrachtgevers.  De leerlingen hebben zich bij het vak ANW (Algemene Natuurwetenschappen) gedurende twee maanden bezig gehouden met vraagstukken over circulaire economie, sociale duurzaamheid, schone energie in de Hoeksche Waard en duurzame landbouw.  Dhr. Den Hartog, docent AVW, begeleidde de leerlingen hierbij. Akkerbouwer Martin de Ruiter en Gerard Leggedoor, programmamanager bij SOHW waren blij met de adviezen van de leerlingen voor betere p.r. voor het ‘Beleef het en eet het’ initiatief. Hierbij kunnen mensen zelf hun groente oogsten op de akker in Strijen.
Ook mevrouw Jon Hermans-Vloedbeld, burgemeester van Oud-Beijerland en wethouder den Boer, portefeuillehouder duurzaamheid van de SOHW waren onder de indruk van de adviezen en de manier van presenteren. Zij vinden het heel belangrijk dat jongeren nadenken over de duurzaamheid en de toekomst. De leerlingen hadden schik in het project; het is weer eens wat anders dan leren uit de boeken, zeiden ze. Dit project is een initiatief van de Stichting Milieu Dichterbij.