Ruim honderd sportklasleerlingen in actie of golfbaan

Ruim 100 2e jaars sportklasleerlingen krijgen vandaag een golfclinic bij de Strijensche Golfclub:

Mooi weer, enthousiaste leerlingen, strakke golfbaan:

 

Meer foto’s van deze golfclinic zijn te zien op de facebookpagina van school: https://www.facebook.com/Hoeksch/

 

 

 

 

 

 

 

Laatste wijziging op in Nieuws, Op stap Schooljaar 2016-2017

Hoeksch Lyceum leert ondernemen met GoFuture

Uit een bedrijfsnieuwsbrief (www.kusemaa.nl):

Het Hoeksch Lyceum is een bijzondere school met een sterke onderwijsvisie. Al in 2010 startten zij als International Business College, helemaal op hun eigen manier. Het IBC van het Hoeksch Lyceum gaat een stap verder dan de meeste Business Schools. Het onderscheidt zich door vooral te leren uit de praktijk en de bijzondere samenwerking met zowel de Hogeschool Rotterdam als het bedrijfsleven in de Hoeksche Waard.

Om leerlingen binnen het IBC kennis te laten maken met ondernemerschap en te laten werken aan ondernemersvaardigheden, maakt het lyceum ook gebruik van GoFuture.

En GoFuture zou GoFuture niet zijn als wij niet zelf iets zouden ondernemen om te zien hoe onze lesmethode op verschillende locaties wordt ingezet.

Bij aankomst op school zien we buiten een groep leerlingen die geboeid staan te kijken naar een scheikundig experiment. Goed begin! We ontmoeten de docent van GoFuture in de gang en mogen meekijken in zijn les. Een twintigtal leerlingen zit al klaar en een grote kast met laptops staat in de hoek. “Iedereen zou nu klaar zijn met het blok Toekomst, zegt de docent vrolijk, maar ik zie dat een paar van jullie nog niet zover zijn dus eigenlijk moet ik vertrouwen weghalen…” De leerlingen in kwestie protesteren: “Nee, meneer! We hebben het wel af hoor! We moeten alleen nog iets uploaden.”

De ondernemende leerlingen krijgen via een filmpje een kort ‘college’ voorgeschoteld van de Universiteit van Nederland. Welke kenmerken kun je het beste hebben als medewerker? Het grappige en interessante college vormt een inspirerende inleiding in het blok Karakter.

“Erg belangrijk ook dat business model you, vindt docent Peter Legierse, laat ze maar ontdekken hoe ze in elkaar steken en wat hun sterke en zwakke kanten zijn.” Welke karakteristieke kenmerken bij de leerlingen naar voren komen, mogen ze aan de hand van een enneagram en een ondernemersstijl-test zelf uitvinden. “Iedereen heeft aan het eind van de les een gekleurde sticker die aangeeft welke ondernemersstijl het beste bij je past en daarop een cijfer dat laat zien welk enneagram type bij jou hoort.” Een bevlogen docent, gemotiveerde leerlingen en afwisselend lesmateriaal: samen maken ze een les met karakter.

Laatste wijziging op in Nieuws, Op stap Schooljaar 2016-2017

Little Victorians Evening Show (Phileas Fogg)

Last night our second-year Cambridge class travelled back in time as the students became ‘little Victorians’ for a two-hour show about the hardships of being a child in Victorian times. The students really outdid themselves and put on an amazing show. Not only were their acting skills quite impressive, the entire show was performed in English! Well done.

Laatste wijziging op in Nieuws, Op stap Schooljaar 2016-2017

Uitdagingen op atletieksportdag 2e klassen

Leerlingen uit de 2e klassen hadden op 15 mei een atletieksportdag bij atletiekvereniging Spirit. Een mooie, sportieve dag voor de leerlingen!

 

Week gratis sporten bij sportschool

Het Hoeksch Lyceum ontwikkelt zich als een gezonde school (sportklas, rook- en acoholvrije school, gezonde kantine). In dit kader deelt het Hoeksch Lyceum dan ook onderstaand bericht van sportschool Easyfit in Oud-Beijerland.
Leerlingen van het Hoeksch Lyceum die ouder zijn dan 15 jaar mogen een week gratis bij easyFit komen sporten en zich tot 1 juni gratis inschrijven (twv €25,-).

Gebruik de link voor de gratis weekpas: https://www.easyfit.nl/gratis-weekpas

 

 

NL-Alert 15-05-2017

Het Hoeksch Lyceum deelt het NL-Alert bericht ‘Huldiging Feyenoord Rotterdam’ : er is geen plek meer voor feestgangers, de binnenstad is vol. Vier het thuis of elders. Zie: www.rijnmondveilig.nl

Mooie 4e plaats in landelijke Social Innovation Relay

Het team Bizz Kids heeft op vrijdag 12 mei een prachtige 4e plaats behaald in de landelijke finale van Social Innovation Relay:

 

Onze school Honderd Jaar jong (mededeling 3)

Oproep deelnemers stuurgroep.

Het verkennend en voorbereidend werk voor de viering van “Honderd Jaar” is al aardig op streek.

De resultaten worden in het draaiboek opgenomen, zodat uiteindelijk per item op een wat eenvoudige wijze keuzes gemaakt kunnen worden wat we precies willen gaan doen en hoe we elk onderdeeltje vorm kunnen geven en aan kunnen kleden.

Daarom zou het goed zijn om een STUURGROEP te vormen die na de zomer ( er is dan nog een jaar te gaan tot september 2018 ) het plan verder uitrolt. Er is juist dan alle gelegenheid om eigen inzichten en initiatieven in te passen. Bedoeling is dat het een viering wordt die nauw aansluit bij de ideeën van de doelgroep ( leerlingen, oud-leerlingen, personeel en oud-personeel) En daarom vragen we enthousiastelingen om in deze stuurgroep te gaan zitten . We hopen op oud- leerlingen, op personeelsleden van vroeger en nu, op huidige leerlingen en docenten, maar ook op afvaardiging van de Medezeggenschapsraad en de Oudercommissie.

Graag ontvangen we uw bereidheid tot deelname aan de stuurgroep voor 1 juni ( t.a.v.mevrouw J. Prooij, j.prooij@hoekschlyceum.nl) Gekeken zal worden of er kort daarna een info- avondje gehouden kan worden om het feest en de voorbereidingen nader uit te leggen.

 

 

 

Team Bizzkids naar Nationale finale Social Innovation Relay

 Het team van “Bizzkids” bestaande uit Miranda den Boer, Joëlle Doolaard, Isabelle Straathof en Rick Verschoor uit 4VWO is doorgedrongen tot de nationale finale-dag van het project Social Innovation Relay. Deze finale, georganiseerd door de stichting Jong Ondernemen in samenwerking met Nationale Nederlanden, vindt op 12 mei 2017 plaats op het hoofdkantoor van Nationale Nederlanden in Rotterdam.

In totaal deden meer dan 200 teams uit heel Nederland mee. Na de eerste voorselectie zijn de overgebleven teams bij de uitwerking van hun ideeën gecoacht door medewerkers van Nationale Nederlanden.

Van de meer dan 200 plannen zijn uiteindelijk 10 finalisten overgebleven.  Deze tien finalisten mogen hun idee presenteren aan een vakjury, die de uiteindelijke winnaar zal uitkiezen.

Het is voor de Bizzkids van het Hoeksch Lyceum een mooie gelegenheid om ervaring op te doen en een stimulans voor een ondernemende toekomst.

Wij wensen hen veel succes!

Joep en Sophia legden krans op 4 mei

Twee brugklasleerlingen, Joep en Sophia, hebben tijdens de 4 mei herdenking in het Laningpark in Oud-Beijerland een krans gelegd namens alle leerlingen en personeel van het Hoeksch Lyceum: