Jongerendebat met burgemeesters

Jongerenraadpleging over de toekomst van de Hoeksche Waard

Maandag 13 juni zal vanaf half twee in de aula een groot jongerendebat plaatsvinden met de burgemeesters uit de Hoeksche Waard en Rogier van der Sande, gedeputeerde van de Provincie over de toekomst van ons eiland. Ongeveer 110 leerlingen uit de klassen m3b, h4a, h4d, v4a, v4b zullen het gesprek met het bestuur aangaan. De volgende burgemeesters zullen aanwezig zijn:

1. Burgemeester Moerkerke (Strijen)
  2. Burgemeester Stoop (Korendijk)
  3. Burgemeester Tigelaar (Oud-Beijerland)
  4. Burgemeester Luteijn (Cromstrijen)
  5. Burgemeester Borgdorff (Binnenmaas)

De raadsleden, wethouders en burgemeesters van de vijf gemeenten praten al geruime tijd over de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard. Het gaat daarbij met name over de vraag hoe besluiten die voor het hele eiland van belang zijn het beste kunnen worden genomen en uitgevoerd. De provincie helpt de gemeenten hierbij en wil hiervoor in gesprek met alle betrokkenen. Daarom wordt op 13 juni een jongerenraadpleging georganiseerd op het Hoeksch Lyceum.

De volgende leerlingen zullen een betoog houden:

• Nikki van Wijk en Mariska van Haren (h4d) : Uitgaan als je nog geen 18 bent.
  • Daan Leggedoor (h4d): Nachtbus moet weer ingevoerd worden
  • Anna de Koning (v6): Politiek luistert niet naar de jeugd

Voor de inleiding wordt gebruik gemaakt van filmpje van Imke van Haaff (v6). Dit filmpje heeft Imke gemaakt voor haar pws over het kiezen van een vervolgopleiding.

Natuurlijk is eenieder van harte welkom om te komen kijken en luisteren.

dhr. de Vries
mevr. Beverwijk