Convenant gesloten met British Council

Sluiten van convenant door dhr. F. Hawken (British Council) en mevr. drs. R.M. Vroegindeweij (rector Hoeksch Lyceum)

Veel basisscholen bieden tegenwoordig  TTO of Extra Engels (Early Bird) aan. Het Hoeksch Lyceum geeft nu aan dit lestraject een vervolg : Cambridge English vanaf de brugklas!

Het Hoeksch Lyceum is twee jaar geleden  begonnen met de invoering van Cambridge English in de bovenbouw. Afgelopen oktober heeft een groep bovenbouwleerlingen het felbegeerde Cambridge Advanced Certificate behaald . Inmiddels is een volgende groep VWO leerlingen al weer fanatiek aan de slag om dit succes te evenaren.Cambridge BRG

Na deze pilot is er genoeg ervaring om dit als school breder op te pakken. Het Hoeksch Lyceum heeft er dan ook voor gekozen om Cambridge English in het nieuwe schooljaar vanaf de brugklas aan te gaan bieden aan alle havo-  en VWO- brugklasleerlingen op vrijwillige basis. Na een instaptoets wordt  bepaald of de leerling deel  kan nemen aan het programma. Cambridge English wordt gevolgd naast de reguliere lessen. Instappen in het Cambridge programma kan overigens ieder leerjaar. Voldoet een leerling het eerste jaar niet aan de basiseisen, dan is deelname in het jaar daarop wellicht wel mogelijk. De lessen Cambridge English worden gegeven door docenten die native speaker, dan wel near-native speaker zijn. In de onderbouw kunnen leerlingen in drie jaar tijd het First Certificate in English (FCE) behalen. In de bovenbouw kunnen leerlingen er vervolgens voor kiezen om door te gaan voor het Cambridge Advanced English (CAE) examen. Examens worden afgenomen door de British Council.

Om Cambridge English aan te kunnen gaan bieden is er een convenant gesloten tussen Het Hoeksch Lyceum en de British Council. Het Hoeksch Lyceum mag nu ook het officiële Cambridge English logo voeren. Cambridge English is een waardevolle aanvulling op het reguliere diploma havo of VWO!

Logo Cambridge